Sidebar
جستجو در مجله کودک
پستهای پربازدید
تگهای محبوب
چگونه اتاق خواب کودک را جدا کنیم؟ بررسی بهترین زمان و روشها
جدا کردن اتاق کودک یکی از مسائل مهمی است که والدین باید با قواعد و تأثیرات آن آشنا باشند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا تمامی موارد مهم را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
همهی کودکان به دلیل نیازهایی که در بدو تولد دارند، باید به صورت ۲۴ ساعته تحت مراقبت والدین خود باشند. به همین دلیل در این زمان معمولاً کودکان در اتاق پدر و مادر خود میخوابند. با اینکه خواباندن کودک در اتاق پدر و مادر بسیار راحتتر از خواباندن او در اتاقی جداگانه است اما در نهایت زمانی فرا میرسد که بالاخره این جدایی باید صورت گیرد. قصه گو در این مقاله قصد دارد ابتدا زمان جدا شدن اتاق نوزاد را بیان کند و در ادامه راهکارهایی را برای جدا کردن اتاق کودک ارائه دهد.
تأثیر جدا کردن اتاق کودک در SIDS
طبق تحقیقات انجام شده در آکادمی اطفال آمریکا، نوزادان حداقل باید ۶ ماه اول زندگی خود را در اتاق والدینشان (نه در تخت آنها) بخوابند زیرا با این کار مرگ نوزاد در اثر سندروم مرگ ناگهانی در خواب یا SIDS به میزان ۵۰ درصد کاهش مییابد. اینکه چرا خوابیدن نوزاد در ماههای ابتدایی در اتاق والدین احتمال بروز SIDS را کاهش میدهد هنوز دقیق مشخص نیست اما تصور میشود حضور فرد دیگری در اتاق، باعث خواب سبکتر و آرامتر نوزاد میشود.
خوابیدن کودک در اتاق مادر باعث سهولت در شیردهی نیز میشود که همین موضوع به خودی خود تا ۷۰ درصد ریسک بروز SIDS را کاهش میدهد.
بهترین سن جدا کردن اتاق کودک
بهترین سن جدا کردن اتاق کودک بین ۶ تا ۱۲ ماهگی است. البته متخصصین توصیه میکنند متناسب با شرایط نوزاد، زمان مناسب را انتخاب کنید. از ۶ ماهگی به بعد کودک به مرور آگاهتر شده و شروع به درک کردن جهان اطراف میکند پس بهترین زمان جدا شدن اتاق نوزاد وقتی است که او هنوز تصوری از ترس، تاریکی و یا تنهایی ندارد.
خوب است بدانید که تحقیقات مرکز بهداشت کالیفرنیا نشان داده که خوابیدن کودک در اتاق والدین موجب تقویت رابطهی میان آنها خواهد شد. کودک با شنیدن صدای تنفس شما هنگام خواب سازگاری سریعتر و راحتتری با دنیای بیرون از رحم خواهد داشت و میآموزد که میتواند روی وجود شما در این دنیا حساب باز کند. پس به هیچ عنوان قبل از ۶ ماهگی اتاق کودک را جدا نکنید.
چگونه تشخیص دهیم زمان جدا شدن اتاق نوزاد رسیده است؟
اگر میتوانید تا ۱۲ ماهگی صبر کنید که عالی است اما اگر میخواهید بلافاصله بعد از ۶ ماهگی اتاق کودک را جدا کنید باید ابتدا با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید. پیش از جدا کردن اتاق کودک مطمئن شوید که کودک رشد مناسبی دارد، نیازی به شیردهی در طول شب ندارد و میتواند حداقل ۵ ساعت بدون شیردهی راحت به خواب رود. همچنین کودک شما باید توانایی چرخیدن از شکم به پهلو و پشت را داشته باشد تا در صورت چرخیدن در خواب تنفسش قطع نشود.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که آیا کودک شما توانایی ۶ ساعت پشت سر هم خوابیدن را دارد یا نه! اگر کودک شما هر دو یا سه ساعت یکبار از خواب بیدار میشود پس هنوز زمان جدا کردن اتاق کودک فرا نرسیده است.
توجه داشته باشید که اتاق کودک باید در فاصلهی مناسبی از اتاق والدین باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید سریع خود را به اتاق او برسانید. اگر اتاق شما و کودکتان در دو طرف خانه و با فاصله واقع شده، بهتر است تا ۱۲ ماهگی کودک صبر کنید و پس از آن اتاق او را جدا کنید.
نکاتی برای جدا کردن اتاق کودک
مطالعات نشان دادهاند که جدا کردن اتاق کودک برای والدین سختتر از کودک است به همین دلیل در زیر به معرفی چند راهکار برای ساده سازی این امر پرداختهایم.
-
چک کردن محل خواب کودک
پیش از جدا کردن اتاق نوزاد ابتدا راحتی محل خواب او را چک کنید. مکان تخت خواب و نردههای تخت خواب را چک کرده و در صورت سایه انداختن اجسام بیرون خانه در اتاق کودک، پرده ضخیمی برای اتاق او نصب کنید.
-
نحوه خواباندن در روزهای اول
در روزهای اول جدا کردن اتاق کودک بهتر است زمانی که کودک چرتش گرفت، او را به اتاق و تخت خودش منتقل کنید. ولی پس از گذشت چند روز میتوانید او را به صورت مستقیم نیز در تخت بخوابانید.
-
در اتاق او دوربین نصب کنید.
برای اینکه خیالتان از وضعیت فرزندتان راحت باشد میتوانید دوربینی کوچک در اتاق او نصب کنید تا در طول شب بدون رفتن به اتاق او بتوانید از وضعیتش مطلع شوید.
-
زمان مشخص برای خواب تعیین کنید.
داشتن یک زمان و روال مشخص برای خواب و پایبندی همیشگی به آن هنگام جدا کردن اتاق کودک میتواند بسیار کمک کننده باشد. پزشکان توصیه میکنند برای عادت دادن کودک برای خوابیدن در زمان مشخص، به بهانه تعویض پوشک به اتاق بروید، نور اتاق را کم کرده و پس از تعویض پوشک شروع به کتاب خواندن با صدای بلند برای کودکان کنید. در همان حال که کودک چرتش گرفت او را روی تخت قرار دهید و لامپها را خاموش کرده و از اتاق خارج شوید. پس از انجام این کار به مدت چند شب، ذهن کودک زمان خواب را ثبت کرده و کودک به سادگی در آن ساعات به خواب میرود.
جمع بندی جدا کردن اتاق کودک
بهترین زمان جدا کردن اتاق نوزاد بین ۶ تا ۱۲ ماهگی است، برای ای کار خوب است ابتدا آمادگی خود و فرزندتان را بسنجید. پیش از جدا کردن اتاق حتما با پزشک کودک خود مشورت کنید که آیا این کودک آمادگی لازم برای خوابیدن در اتاق جداگانه را دارد. در صورتی که در روزهای اول متوجه شدید که این کار به خوبی پیش نمیرود، کودک را به اتاق خود برگردانده و در ماههای آینده دوباره امتحان کنید. خوب است بدانید که کودک در برابر این تغییر بسیار منعطف است به شرطی که شما صبوری به خرج داده و تمام نکات را رعایت کنید.