Sidebar
جستجو در مجله کودک
پستهای پربازدید
تگهای محبوب
نقش مهد کودک در تقویت مهارت های اجتماعی کودکان
بسیاری از والدین نمیدانند که آیا مهد کودک به فرزند آنها کمک میکند یا خیر. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا به نقش مهد کودک در روابط اجمتماعی کودکان بپردازیم.
همانطور که در مقاله ۶ راهکار برای بهبود مهارتهای اجتماعی کودکان اشاره کردیم، روابط اجتماعی خوب روی سلامت روان انسان تأثیر گذارند به همین دلیل باید از همان سنین کودکی برای رشد آنها اقدام کرد. در این مقاله قصد داریم ابتدا شما را با رشد اجتماعی آشنا کنیم و در ادامه نیز از نقش مهدکودک در این بخش از رشد کودک صحبت خواهیم کرد.
رشد اجتماعی چیست؟
رشد اجتماعی در واقع همان مهارتهایی است که برای ارتباط مؤثر با دیگران به آن نیاز داریم. این دسته از مهارتها به ما کمک میکنند که سازگاری بیشتری با محیط اجتماعی و مردم یک جامعه داشته باشیم همچنین این مهارتها بهطور غیرمستقیم در موفقیت و رضایت شغلی ما در آینده تأثیر گذارند.
چرا مهد کودک مهم است؟
با ورود کودک به مهد کودک او کمکم فعالیتهای گروهی را تجربه میکند و برای زندگی در اجتماع که با ورود به دبستان شروع میشود آماده میشود. رفتن به مهد کودک دگرگونی عظیمی در زندگی کودک به حساب میآید زیرا او از یک محیط کوچک خانوادگی با علایق و فرهنگهای تقریباً مشابه، به محیطی بزرگتر راه پیدا میکند که در آن محیط افراد با سلایق و شخصیتهای کاملاً متفاوت وجود دارند. همین مسئله باعث میشود که مهارتهای اجتماعی او بهبود یابند و نحوه ارتباط مؤثر با دیگرانی که با او متفاوتاند را بیاموزد. همچنین در مهد کودک علاوه بر آموزش دروس نظری، مهارتهای اجتماعی مانند: نحوه برقراری ارتباط، چگونگی بروز احساسات، کنار آمدن با ناملایمات زندگی و اصول و قوانین ابتدایی زندگی را نیز آموزش میدهند.
مزایای مهد کودک در راستای رشد اجتماعی کودکان
همانطور که میدانیم بسیاری از رفتارهایی که به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در زندگی انجام میدهیم به دلیل اتفاقات، آموزشها یا برخوردهایی است که در کودکی تجربه کردهایم. به همین دلیل بههیچعنوان نمیتوان از نقش آموزش کودکان در آینده آنها غافل شد.
روابط اجتماعی کودکان تقویت میشود.
اولین مکانی که کودک در آنجا روابط اجتماعی را میآموزد، بستر خانواده است به همین دلیل بههیچعنوان نباید از تأثیر خانواده در روند رشد کودک غافل شد. پس از خانواده اولین فضای اجتماعی که کودک در آن قرار میگیرد، مهدکودک است. در مهدکودک او نحوه برقراری و تعامل مؤثر با اطرافیان را از طریق ارتباطگیری با مربی و همسالانش فرامیگیرد و همین آموزشها در آینده و هنگام قرارگیری در جامعه بسیار به او کمک خواهند کرد.
رفتن به مهدکودک عزت نفس کودک را افزایش میدهد.
یکی از ابتداییترین کارهایی که مربیان در مهد کودک انجام میدهند، استعدادیابی و قرار دادن کودک در مسیر پرورش و رشد آن استعداد است، همین مسئله باعث میشود که کودک به خودباوری برسد و اعتمادش به خودش افزایش یابد. علاوه بر آن یادگیری مطالب جدید، دوستیابی و مشارکت در فعالیتهای گروهی نیز باعث افزایش اعتمادبهنفس او در مسائل خاص و در کل افزایش عزت نفس او خواهد شد. افزایش عزت نفس کودک در آینده به او کمک خواهد کرد که راحتتر از پس مشکلات بربیاید و ارتباطات بهتری با افراد بسازد.
ترس و اضطراب کودک کم میشود.
همانطور که میدانیم یکی از عوامل به وجود آمدن اضطراب در کودکان، کمبود عزت نفس است. با ورود کودک به مهدکودک او به مرور میآموزد که چگونه باید با ترس و اضطراب تحصیلی خود کنار بیاید، او با یادگیری مطالب جدید، اثبات خود و ابراز وجود میتواند اضطرابش را کنترل کند. همانطور که میدانیم یکی از اصلیترین نگرانیهای خانوادهها نیز همین مسئله است زیرا به صورت کاملاً مستقیم روی کیفیت و میزان یادگیری کودک تأثیر میگذارد. با کم شدن میزان اضطراب و استرس در وجود کودک، روان او آرامتر شده و ارتباط مؤثرتری نیز با دیگران برقرار خواهد کرد.
نکته آخر درباره تأثیر مهد کودک در رشد اجتماعی کودک
حال که با نقش مهد کودک در رشد اجتماعی کودک آشنا شدید خوب است بدانید که عوامل زیادی مانند: میزان تخصص مربیان مهد کودک، مطالب آموزشی تدریس شده، نحوه برخورد و شخصیت مربیان و امکانات رفاهی مهد کودک نقش مهمی در رشد اجتماعی او خواهند داشت. به همین دلیل بهتر است پیش از ثبتنام کودکان ابتدا خودتان با مربیان مهد صحبت کنید تا از این طریق بتوانید بهترین مکان را برای آموزش کودکتان انتخاب کنید.