Sidebar
جستجو در مجله کودک
پستهای پربازدید
تگهای محبوب
میخواهید بی نظیرترین معلم باشید؟ این 6 مورد از مهارتهای مربی مهدکودک را باید داشته باشید .
تا به حال با خودتان فکر کردهاید، که مهارتهای مورد نیاز برای یک مربی مهد کودک چه چیزهایی هستند؟!
با توجه به یک سری توضیحات که در ادامه قرار هست داشته باشیم؛ میخواهیم که به افکارتان نظم بدهیم و شما را با ویژگیها و مهارتهای یک مربی مهد کودک آشنا کنیم. پس به خواندن ادامه دهید و قصهگو را تا انتهای این مطلب برای شناخت مهارتهای مربی مهد کودک همراهی کنید:
مهد کودک اصلاً چه جایی است؟
بدون شک پیش از آشنایی با مهارتهای مربی مهد کودک، شناخت 0 تا 100 محیطی که یک مربی در آن میخواهد فعالیت داشته باشد، یکی از مهمترین نکاتی است که باید پیش از هرچیز بدانید. بنابراین، اول این گونه شروع میکنیم که مهد کودک به چه جایی می گویند و چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ وظایف مربی مهدکودک چیست؟
مهد کودک برای نوزادان تا سن 6 سالگی، یعنی تا پیش از دبستان است و بچهها را برای شروع پایه تحصیلی دبستان آماده میکنند و به مکانی جهت کشف استعدادها، برقراری ارتباطهای عاطفی و رفتاری و گفتاری، رشد هوشی و خلاقیت کودکان گفته میشود. این نکته را در نظر بگیرید که مهد کودک خانه دوم بچههاست و برای والدین بسیار مهم هست که کودکان خود را به مکانی امن بفرستند. به لحاظ تجهیزات و امکانات تا حد امکان تنوع لازم است، زیرا با وجود تجهیزات متنوع است که یک مربی با مهارت میتواند موفقتر عمل کند.
یکی از مهمترین وظایف مربی آموزش دادن است، او شیوه خواندن و حفظ کردن دروسی ازجمله قرآن، شعر و حروف ابتدایی زبان انگلیسی را به بچهها میآموزد.
ذهن کودکان در این سن بیش از هر سن دیگری آماده رشد و دریافت مطالب جدید است و مهارتهای مربی مهد کودک در اینجا نقش بسیار مهمی دارد؛ او باید با ایجاد بازیها و سرگرمیهای مناسب هوشی و متنوع خلاقیت را در بچهها روشن کند.
در مهدکودک با توجه به رنج سنی کودکان تقسیم کار صورت میگیرد، مثلاً در گروه سنی شیرخواران مربی مهدکودک بیشتر وظیفه مراقبت و نگهداری دارد تا آموزش؛ در حالی که گروه سنی پیشدبستانی نیازمند آموزشهای ویژهای در زمینههای شعرخوانی، نقاشی، موسیقی و ... هستند تا بتوانند آمادگی لازم را برای ورود به دبستان کسب کنند. با توجه به این که کودکان بیشتر فعالیتهای خود را در مهد کودک و در حضور مربی انجام میدهند، مربی بیشتر از والدین به مشکلات و اختلالات احتمالی کودکان در زمینههای تأخیر در رشد، نامناسب بودن تغدیه، تناسب قد و وزن، چاقی و اضافه وزن و .... اشراف دارد و در صورت مشاهده با به موقع گزارش دادن مشکل کودک به والدینش از احتمال اتفاقهای ناگهانی جلوگیری کند.
و حالا میرسیم به ویژگیها و مهارتهای مربی مهد کودک که بسیار مهم است؛ زیرا مربی در نبود مادر فقط نباید از کودک پرستاری کند، بلکه باید به رشد جسمی و ذهنی کودک به طور همزمان بپردازد و به او در شکوفا شدن استعدادهایش کمک کند، اصول اخلاقی را آموزش دهد، با آنها ارتباط برقرار کرده، با صبوری و به درستی با هیجان بچهها برخورد کند.
ویژگیهای شخصیتی یک مربی مهد کودک چیست؟
بله، درست حدس زدید. در ادامه به کامل کردن ویژگیها میپردازیم. حتماً در نظر داشته باشید که این موارد خیلی مهم هستند و به موفقیتتان اضافه خواهد کرد و شما را به هدفتان در این زمینه نزدیکتر میکند.
علاقهمند بودن به کار و عاشق بودن
مربی مهد باید با تمام وجود به کارش علاقه داشته باشد و با تعهد به آن از کودکان مراقبت کند و آموزشهای لازم را به آنها بدهد و در این زمینه هیچ کم و کاستی ای نداشته باشد.
صبوری کردن
صبور بودن از مهمترین ویژگی هاست به این دلیل که بچهها بازیگوش اند و ذهن متمرکزی ندارند و ممکن هست از این شاخه به آن شاخه بروند به همین دلیل صبوری مربی نقش مهمی را ایفا میکند. مربی میتواند با صبوری و آرامش بچهها را به خوبی هدایت کند.
انعطافپذیر بودن مربی مهد کودک
میخواهیم اول بدانیم که انعطافپذیر بودن یعنی چه؟ در طول روز ممکن است ما با شرایط متفاوتی روبهرو شویم و انعطافپذیری یعنی اینکه بسته به شرایط متفاوت، توانایی سازگاری و انطباق یافتن با شرایط و موقعیتهای جدید را، داشته باشیم. در مورد مهد کودک به این معناست که بعضی روزها مربی ممکن است با چهرههای شاد و مشتاق روبهرو شود و بعضی روزهای دیگر با چهرههایی ناراحت و پرخاشگر، برگزار کردن کلاس در این دو شرایط متفاوت نیازمند ویژگی انعطاف پذیری مربی مهدکودک است.
خلاق بودن مربی به بچهها کمک میکند.
از دیگر ویژگیها میتوان به خلاق بودن مربی اشاره کرد، او میتواند با خلاقیت مسائل متنوعی طراحی کند و کودکان را وارد چالشهای گوناگونی کند که به رفع مشکلاتی نظیر مشکلات رفتاری کودکان نیز کمک خواهد کرد.
احترام گذاشتن به والدین و کودکان
از مهمترین ویژگیهای مربی مهد کودک میباشد. کودکان در این سن آماده دریافت مطالب جدید هستند، به راحتی میتوانند مسائل اخلاقی را بیاموزند؛ مربی با احترام گذاشتن به آنها، به نوعی باعث میشود احترام گذاشتن به دوستان خود و بزرگتران خود را یاد بگیرند و آن را تقلید کنند.
پر انرژی بودن
این ویژگی نیز از ویژگیهای بسیار مهم است. مربی مهد با انرژی، هیجان و نشاط خود میتواند کودکان را به وجد آورده و این انرژی را به آنها نیز منتقل کند، این انتقال همراه با یادگیری جذاب تر و راحت تر مباحث برای کودکان میباشد و در ذهن آنها ماندگار خواهد شد.
مهارتهای مربی مهد کودک چه چیزهایی هستند؟
دورههای آموزشی و مهاتهایی که مربی مهد کودک باید آنها را بیاموزد تا در ارتباط با کودکان موفق شود:
دورههایی به عنوان تربیت مربی مهد کودک هستند که اشخاص با گذراندن این دورهها و گرفتن مدرک دیپلم از مراکزی چون جهاد دانشگاهی و علوم بهزیستی میتواند مشغول به کار شوند. علوم تربیتی و علوم تربیتی گرایش دبستان و پیش دبستانی از رشتههای داشنگاهی برای مربی مهد کودک هستند. از مهارتهایی که مربی مهدکودک باید داشته باشد، مدیریت زمان، روانشناسی از جمله روانشناسی کودکان، برقراری ارتباط، آموزش، برنامهریزی و .... میباشد.
بازار کار شغل مربی مهد کودک در سالهای اخیر بالا بوده و پذیرش نیرو در این زمینه رو به افزایش است. مربی مهد میتواند در آموزش و پرورش، مراکز بهزیستی، پیش دبستانیهای دولتی و خصوصی به صورت تمام وقت و یا پاره وقت مشغول به کار شود. حتی با داشتن توانایی، تجربه کافی و سرمایه مناسب میتوان به تأسیس مهدکودک اقدام نمود.
نتیجه گیری از مهارتهای مربی مهدکودک
در پایان میتوان گفت مهد کودک محیطی است با نشاط، که پلی است میان خانواده و مدرسه، و از آن جایی که نقش مهمی در رشد، پرورش و شکوفایی تواناییها و استعدادهای بالقوه کودک دارد، مهمترین دوران قبل از مدرسه محسوب میشود. بنابراین مهارتهای مربی مهد کودک در این دوران اثر قابل توجهی بر آینده کودک خواهد گذاشت.
سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. اگر تجربهای دارید حتماً و حتماً در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.