Sidebar
جستجو در مجله کودک
پستهای پربازدید
تگهای محبوب
8 راه موثر برای برخورد با کودکی که دست بزن دارد.

آیا به دنبال راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد، هستید؟ جای درستی را برای مطالعه انتخاب کردهاید!
کوکان در کنار شیرینیشان و لذتی که به زندگیها میآورند، گاهی رفتارهایی از خودشان نشان میدهند که والدین را به معنای واقعی میترساند! یکی از آنها دست بزن داشتن دلبندتان است. اگر شما هم جزو مادر پدرهایی هستید که نگران خشونتهای فرزندتان هستید، باید به شما تبریک گفت؛ چرا که این روزها، در جامعه پرتنش دیدن چنین رفتارهایی اصلاً از کودکان تعجبآور نیست و هر چه سریعتر باید قدمی برای درمان و رفع آن بردارید. بلاگ قصهگو اینجاست تا همه آنچه نیاز است بدانید را به شما بدهد. تا انتهای مقاله همراه ما باشید:
چرا کودکتان دست بزن دارد؟
پیش از آنکه بخواهید به دنبال راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد باشید، خوب است بدانید ریشه این مشکل دلبندتان از کجاست؟ دلایل مختلفی ممکن است دست به دست هم دهند تا دلبند شما هم با گریبان گیر چنین رفتار ناپسندی شود. در این بین، چندین مورد از آنها، رایجترین اند. همین حالا، همه نشانههایی که تا به حال از کودکتان دیدهاید یا شیوه رفتاری خودتان با او را به یاد بیاورید و زیر ذرهبین بگذارید. اکنون وقت آن است که دلایل این مشکل را بررسی کنید.
- فرزندتان به دنبال جلب توجه و پیدا کردن محبت است؛ از این رو به راههای اشتباه پناه میآورد و توجه منفی را به خودش جذب میکند.
- اگر فرزندتان را کتک میزنید و رفتاری خشونتآمیز با او دارید، طبیعی است که او هم شما را الگوی خودش قرار دهد و شیوه برخوردی شما را در پیش بگیرد!
- اگر فرزندتان دارای اختلالات بیش فعالی است، احتمال بسیار زیادی دارد که این موضوع به دست بزن داشتنش کمک زیادی کرده باشد.
- اگر کودکتان کنترلی روی زندگی و اتفاقاتی که برایش می افتد ندارد، احساس عصبانیت و ناامیدی او بیش از هر زمان دیگری پررنگ میشود و ممکن است با زدن دیگر افراد، خود را نشان دهد.
- آیا فرزندتان دارای هیجانات زیادی است؟ اگر چنین است و برای تخلیه این انرژی و هیجانات کاری انجام ندهید، به احتمال زیاد شاهد دست بزن داشتنش برای خالی شدن خواهید بود.
- کودکتان در بروز احساساتش چگونه عمل میکند؟ آیا به راحتی همه چیز را ابراز میکند؟ اگر پاسختان بله است، باید بگوییم خیلی هم عالی! در غیر این صورت، کودک ممکن است به علت ناتوانیاش در بروز احساساتش دست به کارهای اشتباهی مانند کتک زدن دیگر افراد بزند.
راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد، این 8 مورد است .
اکنون که علتهای پرخاشگری کودکان را به خوبی شناختهاید، وقت آن است که سیر تا پیاز راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد را هم بدانید. تمامی این روشها، هر کدام به نوبه خود به شما کمک میکنند تا برای رفع این مشکل قدمی بردارید. بنابراین ناامید نشوید، ادامه دهید و تا جای ممکن تمامی این راهکارها را انجام دهید.
امنیت را چندین و چندبرابر کنید .
اولین شیوه رفتاری در بین راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد، دادن احساس امنیت است که همه والدین باید آن را با تمام دلوجانشان انجام دهند. رفتار پرخاشگرانه در کودکان معمولاً رایج است و بچههای خردسال زیادی هستند که این موضوع را در طول رشدشان تجربه میکنند. نقطه مشترک این کوچولوهای دوستداشتنی آن است که بیشتر آنها احساس امنیت ندارد و معمولاً میترسند! ترس هم هیجانی منفی است و برای تخلیه آن راهی جز کتک زدن دیگر افراد نمیبینند.
در چنین شرایطی شما بهعنوان مادر یا پدر فرزندتان، برای او نقش فرشته نجاتی را دارید که بهراحتی میتواند به شما پناه بیاورد و همه ترسهایش را خنثی کنید. بنابراین از همین لحظه به بعد تحت هیچ شرایطی، دادن حس امنیت به فرزندتان را از یاد نبرید.
باید آرام بمانید؛ حتی بعد از یک کتککاری کودکانه!
دومین راهکاری که باید در بین راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد، باید بدانید آن است که آرامش شما حرف اول را می زند. کودکان معمولاً در طول روز، در شرایطی قرار میگیرند که احساس ترس، خطر، خجالت و … میکنند؛ از این به کتک زدن شما و یا هم سن و سالانشان روی میآورند. اگر در این اوضاع و احوال، شما هم از کوره در بروید و رفتار پرخاشگرانهای داشته باشید، نه تنها به کودکتان کمکی نکردهاید، بلکه همه چیز را بدتر هم کردهاید!
در آن لحظههایی که از شدت عصبانیت از رفتار کودکتان صورتتان سرخ شده است، به یاد این بخش از مقاله بیفتید و اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهید:
- آرامشتان را حفظ کنید .
- نفس عمیقی بکشید .
- در دلتان تا 10 بشمارید .
- به خودتان یادآوری کنید که کودکتان در شرایط ترس و اضطراب قرار گرفته است و واقعاً قصد آزار و اذیت شما را ندارد.
- صمیمیت و احساس امنیت را به او بدهید.
- مرحله بعدی، بازی با او است .
بازی، همه حرفتان را به کودک میزند.
یکی از قویترین ابزارهایی که والدین برای تربیت درست فرزندشان در اختیار دارند، بازیها است. بازیها به شما این امکان را میدهند تا با زبان بی زبانی حرفتان را به او بزنید و روشهای درست رفتار کردن را به او بیاموزید. همچنین بازی کردن به کودکتان کمک زیادی میکند که از احساسات منفی فاصله بگیرد و حال خوب را جایگزین کند. بنابراین واضح است که احساس خشم کمتری میکند و خودبهخود دست بزن داشتن او هم کم میشود.
همراه فرزندتان برای شناختن احساساتش باشید .
یکی از بهترین و مؤثرترین راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد، آن است که به او کمک کنید احساساتش را بهتر بشناسد و آن را به شکل درست بروز دهد. این را همیشه به یاد داشته باشید که کودک شما تماماً این موضوع را میداند که زدن دیگران کار درستی نیست و نیازی نیست، بدی این رفتار را به او دائما گوشزد کنید. او تنها به سبب آنکه نمیتواند خودش را کنترل کند و یا احساساتش را بهدرستی نمیشناسد، به سمت این راه میرود. برای اینکه او را با احساساتش آشتی دهید، راه سختی پیش رویتان قرار ندارد. تنها با آرامش با او حرف بزنید، او را بغل کنید، گوش شنوا برای حرفهایش باشید و اجازه دهید و همه آنچه در دل کوچکش میگذرد برایتان بازگو کند.
سرزنش کردن، خط قرمز شماست .
اگر میخواهید با دست خودتان کودکتان را از درون نابود کنید و به او برای ادامه رفتارهای پرخاشگرانهاش کمک کنید، پس او را سرزنش کنید! سرزنش کردن، یکی از بزرگترین اشتباهات والدین است. ما به شما حق میدهیم که گاهی آنقدر عصبانی میشوید که تحت هیچ شرایطی نمیتوانید خودتان را کنترل کنید و سرزنش کردن، اولین راهکار برای خالی شدن وجودتان است؛ اما این را همیشه در نظر داشته باشید که به چه قیمتی؟
سرزنش کردن احساس فوقالعاده بدی به کودکتان میدهد و با این کار، استرسها، ترسها و خودخوریهایش را چندین چند برابر میکنید. در نتیجه، اولین نمود آن کتک زدن دیگران برای رهایی از احساسات منفی است.
به جای سرزنش کردن، همدل و همراه او باشید؛ از این رو از شما بهعنوان بزرگترین الگوی زندگیاش، فرا میگیرد که باید با دیگران به خوبی رفتار کند و نیازی به خشونت نیست.

قاطع باشید، اما با زبان و رفتاری مهربان!
گاهی کودکان برای رسیدن به آنچه که میخواهند پرخاش میکنند و گاهی هم شما را کتک میزنند. در چنین شرایطی باید چه کنید؟ یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید آن است که آرامش خودتان را حفظ کنید و تحت هیچ شرایطی خواستهاش را برطرف نکنید! البته این به معنای خشونت نیست؛ با او با زبانی مهربان حرف بزنید، اما قاطع باشید و از موضعتان پایین نیایید. شما باید طوری رفتار کنید که توجهی به پرخاشهای او ندارید و او با این روش نمیتواند به خواستههایش برسد. در کنار این قاطعیت، همدلی و همراهی با او را هم به همراه خودتان دارید.
عشق بدهید، عشق بدهید، عشق بدهید .
کودکان زیادی هستند که تنها به دلیل کمبود محبت، دست به رفتارهای خشونتآمیز میزنند و هیچ منظور بدی در دل کوچکشان نیست! او تشنه توجه شما است و باید این را بپذیرید که اگر چنین کودکی دارید، تاکنون در عشقورزی به او خوب عمل نکردهاید. ممکن است نگرانیهایتان را بهعنوان عشق به او تلقی کنید؛ درست است، اما کافی نیست. باید با اعماق وجودتان نشان دهید که او را دوست دارید، برایش ارزش قائل هستید، با او وقت میگذرانید، علایقش را دنبال میکنید و …. با عشقورزی درست به دلبندتان، نه تنها او را غنی میکنید، بلکه احساس امنیت فوقالعاده را در دلش ایجاد میکنید. از این رو، شاید اگر بگوییم مهمترین گزینه در بین راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد، همین مورد است، اغراق نکردهایم و باز هم می گوییم، عشق بدهید، عشق بدهید و عشق بدهید!
شاید مشکل از جای دیگری است!
جدا از همه راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد که ریشه در رفتار با او دارد، خوب است عوامل دیگری را هم مورد بررسی قرار دهید. بهعنوان مثال ممکن است خواب کودکتان دچار اختلال شده باشد، رژیم غذاییاش دچار مشکل شده باشد، غذای کافی نمیخورد و ….
چنین عواملی هم میتوانند در پرخاشگری کودکان نقش داشته باشند؛ از این رو آنها را دست کم نگیرید.
سخن آخر برخورد با کودکی که دست بزن دارد
این هم از راههای برخورد با کودکی که دست بزن دارد! شما چه تجربهای از برخورد با این کودکان دارید؟ در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید و سپاسگزاریم برای وقتی که جهت خواندن این مطلب، صرف کردید.